Wordpressutveckling på distans

WordpressWebbsajter / hemsidor kan utvecklas och underhållas med en mängd olika program och verktyg, en del enkla och gratis, en del lite mer avancerade men fortfarande gratis, en del riktigt kraftfulla och avancerade och som då kostar en hel del. Wordpress är ett utmärkt s.k. publiceringsverktyg(CMS) att utveckla och underhålla webbsajter/hemsidor med. När man utvecklar en webbsajt så spelar det egentligen inte så stor roll VAR webbutvecklaren sitter. Och då tänker jag i första hand på själva programutvecklaren . Då det gäller projektledaren (om det är ett lite större projekt och designern – så är det dock en fördel om de finns nära kunden så att man kan träffas och gå igenom ”öga mot öga” hur design & layout ska se ut, hur avancerad design man önskar, eventuella specialfunktioner osv.

Men sedan kan själva utvecklingsarbetet skötas varifrån som helst och precis som med annan programutveckling så har det börjat bli vanligare att man anlitar utvecklare från länder där arbetskraften är billigare.

WebSearchPro är ett exempel på en sådan webbyrå – som har utvecklarna i Nepal och projektledare och designer i Stockholm. Projektledaren och eller designern träffar kunden och drar upp riktlinjerna och sedan utförs själva utvecklingen av utvecklarna i Nepal.

De samarbetar med flera svenska design och kommunikationsbyråer. På så sätt kan alla göra vad de är bäst på. Deras partners utvecklar koncept och grafisk formgivning. Utvecklarna i Nepal gör sedan om deras design till pixel exakt webb/mobil lösning med tillhörande administrationsverktyg.

Det är den kände entreprenören, föreläsaren och författaren Björn Söderberg – som startat upp detta företag i Nepal och som också ombesörjt utbildning av de nepalesiska utvecklarna. De jobbar i första hand med wordpress utveckling och responsiva webblösningar men behärskar även andra programspråk bl.a. Dot.Net utveckling. De bygger gärna webblösningar för sociala organisationer och miljöteknik företag. Websearch driver även ett scholarship program i Nepal för ungdomar som har talang, men som inte har råd och möjlighet att gå på universitetet. WebSearch betalar deras universitets utbildning och anställer dem sedan i sitt utvecklingsteam i Kathmandu.

Här kan du läsa lite mer om wordpress utveckling och mobilanpassade webbsajter i responsiv design om du är intresserad.

19 Jan 2014