Dags att sälja bilen?

Planerar du att sälja din bil? Då ska du kolla hit för vi ger dig bästa tipsen inför din bilaffär. Följ våra råd för att få ut så mycket som möjligt för din bil, utan att behöva krångla! Vi kör igång direkt med vårt första tips:

#1 En ren bil ger mer betalt

De allra flesta som köper begagnad bil räknar med att det finns en del skavanker. Små fläckar, repor eller små saker som en liten reva i ett säte är normalt. Det är däremot inte OK att lämna godispapper, fimpar, snus eller smuts. Tvätta bilen, dammsug och torka ur den ordentligt. Det gäller både om du säljer privat, via företag som låter dig sälja bilen på nätet eller om du går via bilfirma. 

#2 Serva bilen

En nyservad bil ger mer pengar vid en försäljning, så enkelt är det. Då visar du dessutom att du tar hand om ditt fordon och det gör att det blir svårare för köparen att pruta. Kör du en lyxigare bil så är det viktigare än om du kör en Volvo V70 men vi rekommenderar en service oavsett märke och år.

#3 Nybesiktigad är alltid enklast

Många som letar begagnad bil vill kunna köra den direkt och gärna ganska länge innan det är dags att besiktiga. Gör gärna en kontrollbesiktning på bilen om det är mer än 6 månader kvar till ordinarie besiktning. De pengarna får du enkelt igen vid försäljning. 

Kort och gott - tänk på hur du själv vill se en bil om du köper begagnat, och gör sen likadant när du ska sälja din bil. 

24 Apr 2023