Webbhotell med bäst erbjudande

När man kommer till en bransch som webbhotell så vet man knappt ut eller in vad man ska välja för något bolag till att hosta sina webbplatser. Detta för att det finns så pass många olika företag att välja mellan. En del av dem omsätter flera miljoner per år och har tusentals kunder världen över medans andra endast har ett par hundra stycken. Det kanske inte är så konstigt att man väljer det stora företaget framför det lilla, men är det verkligen det bästa alternativet?

Det finns en rad parametrar man ska kolla upp innan man bestämmer sig, man ska absolut inte gå till en jämförelsesida över webbhotell. Ägarna av dessa sidor får betalt för att visa en topp fem lista eller topp tio lista. Man ska gå på vad bloggosfären säger generellt för att sen få en egen uppfattning av vilket webbhotell man ska välja! Skulle jag teckna ett nytt avtal med ett av Sveriges alla webbhotell så skulle jag helt klart först och främst gå på den som har bäst erbjudande! För idag som konsument har man en stor fördel om det finns flera företag som säljer samma sak. Alla dessa webbhotellen vill ju ha dig, just därför pressas priserna neråt och extra erbjudanden ges ut för att locka in just dig!

Vilka erbjudanden är vanliga?

 • Gratis domännamn ingår nästan till alla webbhotell som finns i Sverige. Detta främst om man som kund väljer att betala sitt webbhotell årsvis. Bara på detta erbjudandet tjänar man omkring hundra kronor som kund.
 • Extra månader webbhotell helt kostnadsfritt. Oftast erbjuds man 2-3 olika webbhotellspaket, ett billigt alternativ och ett lite dyrare. Det som skiljer det billiga från det dyra är oftast trafikmängden, diskutrymmet, antal domännamn, e-postadresser och antal databaser som är kopplade till kontot. För att du som kund ska välja det lite dyrare så erbjuds man ofta extra månader utan att betala för dessa. Här kan man tjäna allt från 50 kronor till flera hundra som konsument!
 • Teckna webbhotell nu och betala senare är också ett lockande erbjudande som oftast de lite dyrare webbhotellen kör med! Här kan man få 3 månaders webbhotell utan att öppna sin plånbok, dock så efter erbjudandet löpt ut så får man slänga upp en lite större slant vilket man egentligen inte tjänar på. Så kolla alltid avtalet innan du tecknar ett sånt här korkat avtal med ett webbhotell.
 • Tröja, trisslott eller ett billigt USB-minne. Det är inte allt för ovanligt att man få ett lockande erbjudande om något av dessa hem i brevlådan när man tecknar ett nytt avtal. Var på din vakt och kolla upp priserna på webbhotellet innan du skickar iväg en beställning! Ofta så kan priserna vara skyhöga!

Detta var några av de vanligaste erbjudanden man kan förvänta sig som kund av de olika webbhotellen i Sverige. Men självklart är det inte detta man främst ska kolla efter när man letar hosting. Det är ju självklart andra parametrar som spelar in som utrymme, trafik, databaser, e-postadresser, domännamn, plattform, kontrollpanel, support och framförallt pris! Hittar man ett som man tror på så ska man självklart välja det. Men annars som jag nämnde tidigare så kan man gå generellt på vad bloggosfären säger eller genom en rekommendation! Då vet man att man träffat rätt.

Lista på heta webbhotell

 • Webbdo - Billigt webbhotell från 29 kronor i månaden med gratis domän.
 • Binero - Normalt pris från 69 kronor i månaden med gott om utrymme och trafik.
 • Loopia - Troligen Sveriges största webbhotell med pris från 83 kronor i månaden.
 • Ballou - Webbhotell från 99 kronor i månaden som har normala diskutrymmen och trafik.
 • City Network - Från 74 kronor i månaden. Jobbar hårt med att vara främst inom hosting.
 • Crystone - Webbhotell från 75 kronor. Var hetaste webbhotellet i början av 2000-talet.
 • FS Data - Dyrt med helt ok webbhotell från 149 kronor i månaden.
 • One - Troligen billigaste webbhotellet från 12 kronor i månaden.
 • Active24 - Prisnominerat hosting-företag. Konto från 75 kronor i månaden.
 • Surftown - Lockande erbjudande med webbhotell från 10 kronor i månaden första året.
 • Strongbox - Syns inte så mycket men har konto från 65 kr / månad.
 • Wopsa - 50 kronor / månad med enkel kontrollpanel som heter cPanel.

9 Sep 2011