Vem vinner allsvenskan 2013/2014?

Spurten mot slutet av allsvenskan närmar sig och toppstriden börjar dra ihop sig till en spännande avslutning där topplagen gör upp om att ta gulden 2013. Trots att de fem översta lagen har börjat distansera sig rent poängmässigt från övriga tabellen så återstår det fortfarande en stor mängd matcher som kan rita om tabellen en hel del innan guldet kammas hem.

Malmö är serieledare i skrivande stund och har haft ett väldigt varierande spel genom säsongen. Efter att ha ”sålt” guldet förra säsongen i samband med att man gjorde sig av med nyckelspelare har man återigen etablerat sig och spelat generellt sett starkt genom hela säsongen. Nu har man dock återigen upprepat tidigare års misstag när man nyligen valde att sälja Rantie. För Malmös del gäller det nu att sluta leden och fortsätta med ett starkt spel så att de kan lyckas i toppstriden.

Ett annat skånelag som ligger fast i toppen och verkar oerhört hungriga är Helsingborg som har haft ett fantastiskt spel genom hela säsongen och har utelämnat de flesta misstagen och generellt spelat väldigt bra i år.

Stockholmslagen är i år av varierande grad och AIK har ett oerhört varierande spel och ser inte ut att kunna ta sig enda fram då man tappar mycket på de viktigaste matcherna. Djurgården däremot har fallit helt igenom och står i år inför ett tomt år som innebär många strukturförändringar för att kunna återkomma om 1-2 år igen, med förväntat, betydligt starkare lag.

IFK Göteborg som är ett annat lag som ligger och spurtar i toppen tycks se frukten av de träd som planterades genom stora investeringar de två senaste säsongerna. Frågan är om de kommer lyckas nå enda fram och slå hål på två starka skånelag som fajtas om att ta hem guldet. Vill du hålla koll på tabeller och resultat kan du ta hjälp av en sajt som håller koll på allsvenskan i fotboll åt dig.

9 Sep 2013