Världens dyraste klockor

Graves Supercomplication WatchKlockor är något som funnits i ”urminnes” tider  och från att ha varit ett väldigt bra redskap till att mer ha blivit en exklusiv accessoar som idag kan kosta nästan obegränsade mängder pengar. Men tyckte du att Breitling eller Rolex var dyra klockor så har du inte sett någon av de klockor som har gått för tiotals miljoner kronor.

Topp 3 dyra klockor

Graves Supercomplication Watch

Detta mästerverk i 18 karats guld tog hela fem år att designa och ta fram. Uret är inte bara snyggt utan innehåller också oerhört, för tiden, komplicerad teknik. Förutom de vanliga funktionerna som tidtagning innehåller den även 24 andra funktioner som är specifika för klockan. Detta ur skapades redan 1933 av urmakaren Patek Philippe för en bankman vid namn Henry Graves Jr. Klockan såldes 1999 för inte mindre än 11 miljoner dollar! I dagens värde motsvarar det hela 73 miljoner svenska kronor.

The DucD'OrleansSympathetique Clock

En annan dyr klocka som också har auktionerats ut för enorma belopp är The DucD'OrleansSympathetique Clock som skapats av en av världens mest kända urmakare, Abraham-Louis Breguet. Klockan är inget armbandsur utan av typen som ska ställas på golvet eller uppe på en byrå. Denna auktionerades ut i en stor klockauktion i slutet av 1999 och inbringade hela 5,8 miljoner dollar, det motsvarar hela 38 miljoner kronor och var den klocka som hade sålts för högst belopp vid den tidpunkten.

Gold PerpetualWristwatch

En annan dyr klocka är Gold PerpetualWristwatch som är ett armbandsur också skapad av Patek Philippe redan 1957. Klockan auktionerades ut 2007 för 2,3 miljoner dollar och det motsvarar i dagens penningvärde 15 miljoner svenska kronor. Klockan var det absolut dyraste som det kända auktionshuset någonsin hade auktionerat ut vid tillfället.

9 Dec 2012