Vägen till ett skuldfritt liv

skulderAtt vara skuldsatt är en av de absolut värsta sakerna som kan drabba en människa. Man känner en oerhörd maktlöshet och känslan av att man är fångad breder ut sig desto mer det går överstyr. När man är så skuldsatt att man tappar kontrollen är den tid då man måste vara som starkast och resa sig igen för att ta tag i problemen. Det gäller att aldrig tappa greppet för då kan det gå utför och man kan få leva under väldigt pressade förhållanden under en lång period.

Det är lätt att säga till någon som redan är skuldsatt: - ”Varför försatte du dig i den situationen?”

Svaret på den frågan kan inte besvaras på ett enkelt sätt och självklart är det ingen människa som planerar ett liv som skuldsatt. Att bli skuldsatt är oerhört påfrestande men det är först när man tappar kontrollen som det blir kännbart. Det vill säga när utgifterna blir större än inkomsterna och skulderna bara växer. Det gäller att inse verkligheten så tidigt som möjligt så att man kan göra upp en plan för hur man kan hantera de växande skulderna.

En plan måste innehålla åtgärder för hur du främst ska minska dina utgifter. Detta kan göras på flera sätt och det absolut bästa är att utgå från det du absolut behöver för att leva. Ibland måste man, som polikterna uttrycker det, dra åt svångrämen. Det innebär att man måste banta sina utgifter drastiskt och skippa alla former av lyx som man egentligen inte har råd med.

Även om du tror dig kunna lösa det genom att låna pengar online eller ta SMS-lån så är detta oftast inget bra alternativ. Ett mycket bättre är om du försöker förhandla med din bank om dina skulder om de kanske kan ta över en del förutsatt att du har en stabil plan för hur de ska betalas. Du måste verkligen visa att du vill bli av med dina skulder och visa hur du ska göra för att åstadkomma detta. Räkna med att leva ett lite enklare liv en tid framöver!

 

12 Dec 2012