Vad gör man när bilinbrottet är framme?

biltjuvDet är förstås ingen rolig historia när bilinbrottet är framme, rutan är krossad och du har blivit av med ägodelar eller utrustning ur bilen. Visserligen går det mesta materiellt att ersätta men det är en hel del jobb och telefonsamtal som måste göras som du säkerligen gärna hade varit utan.

Några viktiga saker för att motverka problem

Det finns förstås en del proaktivt som går att göra för att så bra som möjligt motverka eventuella problem Exempelvis kan du tänka på:

  • Låt inte värdefulla ägodelar som mobil, plånbok eller datorer ligga synligt i bilen. Det här är visserligen sunt förnuft men bilinbrottet är förstås mycket mer överhängande om dessa saker ligger synligt för inbrottstjuven.
  • I vissa fall kan man ta bort fronten från bilstereon (mest på lite äldre modeller) men det här gör att den blir i princip ospelbar då det därmed kommer att fattas viktiga komponenter.
  • Det finns även så kallade rattlås som du skruvar fast i ratten, dessa är en försvårande omständighet för tjuven.
  • Om du är i begrepp att köpa en ny bil kan du läsa lite olika tester av hur säker bilen är.
  • Lite dyrare och mer ambitiösa tips för att motverka bilstöld kan vara: hjullås, positioneringssystem för att avgöra var bilen är, avancerade billarm.

När inbrottet är framme - Vad gör man?

När väl det trista är framme finns det förstås en hel del saker man kan och bör göra. Det första är kanske att kontakta polisen för en stöldanmälan och sedan så ringer du säkerligen försäkringsbolaget som du har anlitat för en bilförsäkring. Här kan det vara bra att tänka på att inte alla bilförsäkringar täcker alla inbrott. För mesta skydd så gäller det att ha en så kallad helförsäkring och i vissa fall kan det vara bra att ha en så kallad drulleförsäkring, läs mer om dessa här. Plugga för körkort, du kan hitta alla teoriprov här och information om hur du söker ett körkortstillstånd och få bra tips för din körkortsutbildning.

Hoppas att denna artikel har hjälpt dig på vägen att hantera inbrott i bilen!

21 Jun 2012