Tips för viktminskning

"Jag går på diet!" Detta är vad vi brukar höra från människor som vill gå ner i vikt. Men är det effektivt att trappa ner på maten för att förlora vikt? Svältkost är definitivt ett nej! Vår kropp behöver mat för att producera energi så att vi kan göra vår dagliga rutiner. De näringsämnen vi får från mat med fett och kolhydrater är viktiga för att upprätthålla fysiologiska funktioner i kroppen. Men dessa näringsämnen blir dåliga för kroppen när de tas i överskott. Om inte näringsämnena omvandlas till energi lagras de i kroppen som fett, vilket ger det oönskade utseendet på magen. En balanserad kost som innehåller, protein, vitaminer och mineraler, och kalcium bör ingå i vår kost.

Viktminskning tips: Följ inte en diet och viktminskning utan övervakning och rådgivning av en ansvarig läkare eller dietist.

Börja inte följa någon diet utan att först ta råd av en specialist. Varje kropp är unik och har sina egna egenheter och egenskaper. Det innebär att den kost som hjälpte din bästa vän att gå ner i vikt snabbt kanske inte har samma effekt på dig. När du väljer ett program för viktminskning, överväg din vikt, ditt hälsotillstånd, ålder och vilken typ av arbete du gör. Också ha i åtanke att de övningar du kommer att följa och den kost som hjälper dig att gå ner i vikt är unik för dig.

3 Oct 2011