Spara tid och pengar genom att köpa linser på nätet

kontaktlinsI takt med att kontaktlinser blivit ett allt mer etablerat substitut för glasögon har även linsmarknaden expanderat i stor omfattning de senaste tio åren. Som linsanvändare har du idag en uppsjö av varumärken och produkter att välja mellan, och oavsett synfel finns det goda möjligheter personer även med mer komplexa synfel att korrigera sin syn med kontaktlinser. I den ständiga kampen om kunderna utvecklar tillverkarna kontinuerligt nya sofistikerade material som ger linserna unika egenskaper när det kommer till återfuktning och syresättning av ögonen, allt för att kunna tillgodose användarnas många olika behov. Vill du använda dig av linser kan du med all säkerhet hitta en produkt som är perfekt anpassad för dina ögon och behov - det enda svåra som återstår för dig är att hitta ett sätt att köpa dina linser så billigt om möjligt.

Linser går givetvis att köpa hos optikern, där du dessutom alltid bör genomgå en synundersökning med linstillpassning för att säkerställa att du kan använda dig av linser, men allt som oftast säljs optikernas linser till oerhörda överpriser. Det absolut bästa sättet att hitta bra priser är att köpa linser på nätet. Vissa kan ibland vara skeptiska till näthandel, men vänder du dig till en seriös butik märker du att du med hjälp av några enstaka klick kan hitta samma linser som hos optikern, alltså kvalitetskontrollerade originalprodukter från de kända tillverkarna, till mycket lägre priser. Väljer du att köpa linser på nätet är det dessutom vanligt att du får ta del av olika erbjudanden, exempelvis ny kund-rabatt, mängdrabatt eller säsongsbetingade erbjudanden, vilket i längden gör att du kan spara stora summor per år. Du får dessutom dina linser levererade direkt hem i brevlådan eller till närmaste postombud, vilket besparar dig tiden och energin som krävs för att handla i butik.

Det finns numera inget krav på att du skall inneha ett linsrecept för att få köpa linser på nätet, men det är fördelaktigt att du gör en synundersökning hos en optiker innan du handlar för att med säkerhet veta vilka mått och parametrar dina linser skall ha. Det är dock viktigt att inte snöa in sig på det varumärke eller produktnamn som optikern rekommenderat dig, då många produkter går under flera olika namn beroende på var de säljs.

26 Jan 2012