Spara i aktier och tjäna pengar

Världen befinner sig i stor ekonomisk oro och det är nästan varje dag som det bistra läget i världsekonomin basuneras ut genom media. Men för den som inte tror att världen kommer gå under finns det stora möjligheter att investera sin pengar i aktier och tjäna pengar.

Världen har inte gått under tidigare finansiella kriser och kommer med all sannolikhet inte göra det denna gången heller. Människan är stark och har en överlevnadsinstinkt som inte liknar något annat i djurriket. Det är trots allt också så att det är människan som skapat de ekonomiska problemen och därmed också vi som kommer lösa dessa. Det innebär att trots all pessimism så finns det stora ljuspunkter men dessa är några som ofta ignoreras. Normalt med investeringar är det så att där alla andra ser mörker finns det någon som ser ljus – och det är också denne person som reser vinnande ur striden. Så gäller även med världsekonomin och aktier varför det kan vara en väldigt bra investering i dagsläget.

Men bara för att du köper aktier så innebär inte det automatiskt att du kommer tjäna stora pengar. Du måste investera i rätt aktier och det finns en hel del att tänka på innan du tar beslutet att sätta dina pengar på börsen. Först och främst kan det vara klokt att satsa på bolag som är stabila och har en bra utdelning. Några av dessa bolag är exempelvis:

H&M – Bolaget som har nästan 3000 butiker i hela världen och inte tycks sluta växa. Bolaget säljer både herrkläder och damkläder som är moderiktiga men samtidigt har ett bra pris. Detta bolag har sedan många år haft stabila utdelningar oc hkommer med all sannolikhet även ha så i framtiden. Telia – Telia är ett annat bolag som också brukar ha bra utdelning och är väldigt etablerade på flera marknader världen över. Ett stabilt bolag där du har möjlighet att tjäna bra med pengar om du hänger med ett tag.

Ratos – Ratos är ett investmentbolag som har flera andra bolag i sin portfölj. De är också en stabil utdelare och ett bolag som man bör överväga att ha med.

När du sammanställer din portfölj bör du ha med en rad olika branscher och inte bara rikta in dig på en. Detta för att sprida riskerna. Du bör också göra en analys av varje bolag innan du genomför en investering så du vet vad det är du äger för något och om du verkligen tror på den affärsidé som bolaget har. Som alltid när det gäller risker så bör man också ha en hel del is i magen och kunna hantera svängningar. Kan man inte se sina aktier sjunka i värde så är det bättre att ha pengarna på banken.

22 Jan 2013