Så sköter du dina skor

SkorGenom att ta hand om dina skor så kan du spara en hel del pengar men huvudsaken är egentligen inte att skorna mår bra utan att dina fötter trivs i dina skor. Så själva underhållet av din sko gör inte bara att skorna håller längre men också att du får en bättre fothälsa. Det kan handla om att du slipper ont i fötterna, dålig lukt eller andra saker som kan drabba fötterna.

Hur gör man

Beroende på vilken typ av skor så finns det också olika behandlingar för skorna. Har du ett par vanliga gympadojor kan det räcka att bara se så de sitter bra på foten och att sulan är bra anpassad för din fot. Du kan också vädra ut skorna och tvätta de om det är nödvändigt. När det gäller lite bättre och dyrare snygga skor som är gjorda av läder är det några som behöver desto mer underhåll. Lädret måste regelbundet putsas och behandlas för att behålla sin form och fräschhet. För att du ska göra detta korrekt är det rekommenderat att du frågar efter en bra produkt i din skoaffär.

För att få bort smuts från mockaskor kan man använda sig av en liten borste som tar väck smutsen så bra som det går. Om du ska rengöra vanliga jympaskor kan du slänga in dessa i tvättmaskinen. Detta går att göra med de flesta skor som är av tyg men det kan vara bra att läsa på skorna om de tål tvätt eller inte.

Ett tredje tips är att du har några olika skor så att dina fötter får varierande underlag. Det gör också att du inte sliter ut skorna så snabbt och du får bättre komfort samtidigt som du kan använda dina skor desto längre.

15 May 2013