Om melanotan

Brun utan sol med melanotanUnder senare år har ett ämne som heter melanotan blivit ganska så populärt. Vad är det för något och hur används det? Egentligen rör det sig om två hormoner som tagits fram på ett syntetiskt sätt. Dessa hormoner stimulerar kroppens så kallade melanocyter till att producera mer melanin, vilket gör att huden tål mer solljus och blir brunare.

Historiskt sett togs melanotan fram som ett potentiellt botemedel för hudcancer, men numera används det vanligtvis i så kallade "brun utan sol"-krämer. De ger användarna möjlighet att få en snygg och brunbränd hud utan att spendera timtal i solarium eller ute i direkt solljus, vilket kan göra det till ett mer hälsosamt alternativ till solande. Särskilt under vintern hjälper en ökad melnaninproduktion till att göra huden naturligt brun utan att behöva sola solarium.

Om man är en av många svenskar som anser att det är snyggt och viktigt att vara brun året runt så kan alltså melanotan vara ett alternativ som bör övervägas. Trots allt tycker ju de flesta att sola solarium inte är ett speciellt roligt eller bekvämt sätt att bli brun på.

Ett varningens finger måste dock höjas. Än så länge har väldigt lite forskning gjorts runt melanotan och dess påverkan på människor, särskilt på lång sikt. Biverkningarna är i mångt och mycket okända. Det är ett nytt ämne och det är inte godkänt i Sverige, även om det inte är förbjudet heller. Så på sitt sätt är användarna av melanotan en sorts försökskaniner, även om risken är liten finns inga garantier för att bruket av melanotan är riskfritt.

Om du vill testa melanotan är Blibrunutansol.eu en bra sajt att köpa medlet på, och på den hemsidan kan du också köpa bantningspreparat - klicka här för att gå ner i vikt med instant slim.

8 Feb 2014