Letar du efter en ny köksblandare?

Köksblandare

Den som ska välja köksblandare har sällan mycket kött på benen till en början. Hur många är vi egentligen som utan direkt anledning funderar över köksblandares funktioner och design? Inte så många. Den som ofta använder köket och dess funktioner kan efter ett tag kanske komma att önska sig en särskild funktion som ens köksblandare inte har – att den ska vara högre, ha en annan utformning eller särskilda funktioner – som en dusch till exempel.

Urvalet är stort!

I de flesta kök finns en standardvariant av köksblandare, dessa behöver inte kosta så mycket och påverkar inte kökets utseende. Men i takt med att allt fler väljer att renovera sina kök så får man upp ögonen för det massiva utbud av köksblandare som faktiskt finns!

En köksblandares primära funktion är att blanda kallt och varmt vatten till olika temperaturer baserat på användarens önskemål. Köksarbetet har underlättats mycket sedan köksblandare introducerades.

Välj en unik köksblandare

En noga utvald köksblandare märks, till skillnad från sin anonyma släkting. Den kan märkas på grund av sin särskilda design, kanske någon specialfunktion, eller på att den bara är särskilt praktisk. Man kan välja köksblandare med mycket specifikt utseende och då göra den till en inredningsdetalj i köket. I stilrena kök kan en spikrak köksblandare med minimalistisk inställare kanske lyfta köket till nya höjder, medan en gammeldags köksblandare i koppar ger ett retrokök sin ultimata udd.

Hitta inspiration online

För att välja rätt köksblandare kan man börja med att samla inspiration online eller från kataloger. Ofta är det bättre att se köksblandare i köksmiljö än bara på egen hand, så man får en uppfattning om proportioner, färg och hur den smälter in i övrig inredning.

Sedan kan man traska över till en återförsäljare, eller kontakta en som erbjuder onlineförsäljning, och diskutera de alternativ, eller det alternativ som man kommit fram till. Är du ute efter en köksblandare rekommenderas Doktor Kitchen som har ett väldigt brett sortiment.

16 Feb 2015