Artrules öppnar eget galleri

 Ledig lokal

Tidigare konstförmedlingen Artrules AB har nu bestämt sig för att sadla om och öppna i egna lokaler på Baltzarsgatan i Malmö. Tanken är att gå över från att förmedla konst till att ställa ut själva i egna lokaler i Malmö. “Vi var länge på jakt efter en ledig lokal som matchade våra önskemål innan vi slutligen hittade en som passade det vi sökte” säger Greger Halenius, konstvetare och kommunikatör på Artrules.

Konstverk av många olika slag

Galleriet Artrules kommer precis som tidigare att återspegla en mångfald av konstnärer med olika intressanta arbetssätt. “Vi har ett stort kontaktnät och har därför möjlighet att ställa ut verk av en mängd olika intressanta kontstnärer från hela världen. Vi tror att konst gör skillnad, den öppnar upp för nya tankar och inspirerar till stordåd på olika områden. Att ha intressanta konstverk i sitt hem är nyttigt för själen och tankeverksamheten. Just därför vill vi ge möjligheten att få tillgång till konst av ett smalare utbud som ibland inte får möjlighet att visas upp i Sverige eller Malmö” säger Greger.

Ljus och rymlig lokal med stora möjligheter

Artrules tog sig tid att hitta en lämplig lokal för sin verksamhet och tittade därför på många lediga lokaler i Malmö i olika områden. De är nu mycket nöjda med sitt val av lokal. “Vi ville inte känna oss begränsade av yta eller rymlighet när vi valde lokal. Lokalen vi hittat är öppen, ljus och rymlig vilket skapar möjligheter för större installationer och konstverk av varierade slag, vilket är mycket värt för oss” säger Halenius. Att lokalen ligger i markplan och har stora fönster ut mot gatan vilket gör kommande konstverk väl synliga för förbipasserande är också en stor fördel menar Halenius, likaså att det finns en liten lummig innergård för mingel och samtal på baksidan. Galleriet kommer att hålla sin första vernissage med en mix av blandade unga konstnärer i slutet av juni.

29 Jan 2015