Kvinnligt håravfall

HåravfallDet finns flera orsaker till kvinnligt håravfall. Det är mycket vanligt att det kommer som en följd av hormonella förändringar som i sig har orsakats av någon förändring i kvinnans liv. Det kan vara stress och dålig sömn under en längre tid eller depression. Stress gör att du utsöndrar hormoner som inte är positiva för din kropp och dessutom innebär stress inte sällan att du sover dåligt och att du inte har normal matlust.

Ytterligare en mycket vanligorsak till kvinnligt håravfall är graviditet. Håravfallet behöver inte börja under själva graviditeten utan kan komma ett halvår efter förlossningen eller ännu senare. Därför är det många som inte förknippar håravfallet med graviditeten även om det är den som är orsaken. I vissa fall är dock kvinnligt håravfall genetiskt, även om just genetiskt håravfall ses mer hos män. I det fallet som kvinnan lider av håravfall på grund av ärftligt anlag är det svårare att behandla då man inte kan göra mycket åt de gener man har råkat födas med.

I vilket fall som helst finns det saker man kan göra för att bromsa effekten. Genom att leva ett sunt liv och genom att använda ett kosttillskott som är speciellt för ditt hår minskar du som kvinna risken att drabbas av håravfall. Utöver det bör man se till att inte slita för mycket på håret utan ta hand om det genom att inte utsätta det för alltför starkt solljus eller mycket hårprodukter. Ett naturligt hår mår bättre.

28 Feb 2012