Konverteringsoptimera din webbutik

CROHar du startat en webbutik, men inte fått den lönsamhet du hade kalkylerat med? Kanske det behövs en konverteringsoptimering för att få större lönsamhet i verksamheten.

En konverteringsoptimering innebär att du optimerar din webbsida, så att en större andel av dina besökare också blir aktiva. Det kan handla om att få dem att verkligen köpa varorna i din butik, men det kan också handla om att få så många som möjligt att registrera sig för nyhetsbrev eller andra aktiviteter. Man kan enkelt säga att det handlar om att få så stor andel av besökarna som möjligt, att göra det du vill i din webbutik, och detta gör du genom att göra din webbutik så användarvänlig som möjligt. Potentiella kunder ska uppleva ett fullständigt naturligt flöde i webbutiken, och det får inte finnas några hinder som kan göra att kunderna börjar tveka.

Detta kan du snabbt få hjälp med om du vänder dig till CROBono. Du visste kanske att man kan mäta konverteringsgraden på din webbsida, för att få reda på hur stor andel av de som besöker sidan också gör ett köp, eller en registrering. Konverteringsgraden hos en webbutik eller en webbsida brukar ses som ett sätt att mäta framgång, men också ett tillförlitligt mått på sidans kvalitet. Du vet säkert redan att det är kvaliteten på webbsidan som avgör om kunderna återkommer och känner sig nöjda. Upplevelsen ska vara en snabb och smidig hantering av vad det än gäller.

Om du anlitar kunniga personer för att ta itu med din konverteringsoptimering, kommer man att gå igenom din webbutik sida för sida, för att se hur allt fungerar. Mätningar av konverteringsgraden görs också kontinuerligt, för att kunna se hur graden ökar allt eftersom sidorna optimeras. Alla detaljer i din webbutik undersöks, för att hitta varje liten detalj som kan förbättras. Allt från startsidan, produktsidor, söksidor och kassa. Då tittar man naturligtvis också på laddningstiderna för dina sidor, eftersom det är viktigt att kunderna snabbt får fram det de söker. När allt är genomgånget får du en lista på de brister som hittats, och du får också utförliga tips och förslag på vad du kan göra för att förbättra konverteringen i din webbutik. Kostnaden för en konverteringsoptimering kan du själv bestämma, genom att välja vilken grad av konverteringsanalys du vill ha. Men, oavsett om du väljer en billigare, snabb genomgång, eller en fullständig sådan, så är det inte fråga om några stora summor, och du kommer att få valuta för varenda krona i form av en ökad konvertering, och därmed större lönsamhet i butiken.

11 Sep 2013