Köksblandare & andra tillbehör

Det är inte alltid lätt att hitta en ny köksblandare. Oavsett om du byter ut en gammal blandare eller väljer något nytt i en ombyggnad plan finns det några saker som man bör veta innan man ställer in kranen och låter vattnet börja rinna igen.

Det finns t.ex. blandare som är inställda vid bänkskivan eller som vilar på diskbänken, eller så finns det väggmonterade blandare som fästes genom väggen som hänger över diskbänken. Därmed, om du bestämmer dig att börja från scratch med din nya blandare, se till att välja din kran innan du väljer vasken, så att du kan köpa en diskbänk med ett lämpligt antal hål för ditt val av blandare. Annars kan man borra nya hål i diskhon för att tillgodose din blandare.

Vanligtvis har köksblandare antingen ett roterande handtag vars vattentemperaturs ändras med dess rotering, eller två handtag för att blanda varmt och kallt vatten. Dessa kommer att erbjuda en extra spruta som sitter åt sidan eller en utdragbar spruta som erbjuder ett annorlunda sprut- och strömalternativ. Nu finns det även blandare utan handtag, vilket kan lägga till en ny dimension till köket. De kan vara touch- eller rörelseorienterade och kommer med både temperatur och volymkontroll, vilket gör dessa blandare till ett säkert val för hushåll med barn.

Innan du väljer din blandare, tänk på hur du använder din diskbänk. Har du tvättat en massa skrymmande grytor och kastruller? Vill du bada en bebis? Vid sådana tillfällen kan en blandare med hög båge göra dina arbetsuppgifter mer bekväma.

Det finns massor av information som kan vara bra att veta nästa gång som du väljer en ny köksblandare. Vid sådana tillfällen kan Dr. Kitchen stå till tjänst med varor, och svar på alla möjliga frågor. Förutom att sälja tillbehör till köket kan kunder välja bland massor av Dr. Kitchens varor som kan vara viktiga till hemmet, som t.ex. belysning, handtag och tillbehör till badrummet. Om du beställer från Dr. Kitchen kan det vara viktigt att veta att företaget endast levererar inom Sverige. Leveransen brukar ta mellan 2-7 dagar med garanti på ett år till alla deras varor.

24 Nov 2015