Kläder, kläder och mera kläder för sämre väder

Nu kommer hösten. Den anländer med stormsteg som vanligt, och i garderoben finns bara svala sommarkläder. När kläderna från förra hösten och vintern plockas fram upptäcker man att barnen vuxit som ogräs under sommaren. Helt i vanlig ordning. Det blir med andra ord dags att ge sig ut för att jaga vinterkläder. Detta är inte alltid helt lätt att hinna med i vardagens livspussel. Tur då, inte minst för alla som bor långt från stadens larm och liv, att det numera går alldeles utmärkt att handla kläder på nätet.

Att slippa dra med sig motsträviga barn till butiken för att bråka om viken färg på jacka som är finast, är väl guld värt för många stressade föräldrar. Tillsammans framför datorn kan man säkert komma överens om både färg och modell utan allt för stora konflikter. Skulle det ändå vara så att de olika viljorna är allt för starka, kan man ändå ge sig tid att diskutera och så småningom komma fram till en lösning som alla parter är nöjda med. Man kan då lyckas helt utan bråk och skrik och irriterade expediter.

Skulle man ha oturen att få en jacka som inte passar när den kommer är det inte särskilt besvärligt att skicka tillbaka den och få den utbytt. Ett extra besök till posten är allt som krävs, och det kan man ta när man har vägarna förbi.

Självklart kan man även passa på att beställa kläder åt mamma och pappa samtidigt. Det är ju vid närmare eftertanke inte bara barnen som behöver nya vinterkläder. Som förälder vänjer man sig snabbt vid att barnen i alla lägen går först, och det är kanske inte så ofta det blir utrymme, varken tidsmässigt eller ekonomiskt, att uppdatera sin egen garderob. Men, när vintern nalkas behöver även de vuxna varma och sköna kläder, både till jobbet, och för att klara av alla vilda lekar i snön med barnen.

8 Oct 2013