Hitta rätt webbhotell för dig

webbhotellDet kan vara svårt att hitta rätt webbhotell, då det finns så pass många olika lösningar på internet nuförtiden. Om det förr i tiden kanske fanns ett par tre större aktörer som var stabila och pålitliga finns det nu hundratals, ja kanske till och med tusentals, tjänster som erbjuder webbhotell. Alla har olika villkor och pålitlighet, så det gäller att ta sig tid när man letar efter ett webbhotell.

Det första du bör kolla på är hur pass stabilt webbhotellet är – det vill säga undersöka alla uppgifter om dess uptime, hur pass bra pålitlighet det har, hur deras backup fungerar, vad de har för kapacitet och så vidare. Det andra du bör kolla efter när du söker webbhotell är vad för olika typer av tjänster de erbjuder och om du kan enkelt uppgradera vid behov. Från början behöver din hemsida kanske inte mer trafik än 100gb eller motsvarande, men om den växer och du får in fler och fler besökare vill du kunna uppgradera ditt paket hos webbhotellet så att du får obegränsad trafik.

Självklart bör du även kolla på pris och matcha priset med behov. För en svensk hemsida är det förmodligen bäst att lägga den på ett svenskt webbhotell, eftersom det underlättar vid supportärenden och dylikt. Hur som helst, oavsett vilket webbhotell du väljer så ta dig tid till att jämföra – det finns många tusenlappar att spara!

21 Mar 2012