Handla dina presenter på nätet istället – nackdelar och fördelar

PresentAtt det har blivit otroligt populärt de två senare åren att börja handla sin presenter och julklappar på nätet är ett faktum. Fler och fler människor börjar förstå fördelarna med att handla presenter på nätet istället för att gå till den fysiska butiken. Här tänkte jag ta upp de många fördelarna, så väl som nackdelarna.

Priset Priset är definitivt det största motivet att börja handla sina presenter och julklappar online. Priset ute i de fysiska butikerna styrs inte bara utav produkten, utan även på andra faktorer så som anställda och lokalens hyra. En fysisk butik har en hyra att betala, samtidigt som de måste betala ut lön till de som finns i butiken. Dessa saker betalar du inte för när du handlar på nätet, eftersom att den enda kostnaden för presentbutiken är en webbshop. Självklart får du lägga en peng på frakten, men fler och fler presentbutiker på nätet har börjat bjuda på detta nu. Och även om du betalar frakten, så tjänar du fortfarande på det när det handlar om dyrare produkter. På nätet har du även möjlighet till rabattkoder och andra erbjudanden.

Utbudet av presenter Utbudet av presenter på nätet är så mycket större. Om du åker till ett centrum för att leta efter presenter, så har du ett visst antal butiker att handla i. På nätet har du oändligt med olika butiker, där även utbudet av produkter är större. Skulle en produkt vara slut så behöver du inte åka 10 mil till nästa butik, utan kan bara surfa in på en annan butik som har samma produkt.

Smidigheten Sist men inte minst så är det mycket smidigare att handla presenter på nätet. Visst, du får inte den här känslan av julhandeln och julträngseln, men det är inte alla som gillar det heller. På nätet gör du ett par knapptryck, betalar med ett bankkort, och sedan fraktar de hem varan till din dörr eller närmsta postkontor inom en vecka. Ibland kan du få det på 2 dagar, om butiken är snabb på att skicka iväg varorna. Du slipper kånka på massor av kassar fulla av presenter, du kan bara klicka dig fram, välja det du vill ha och klicka köp.

Nackdelar med att shoppa presenter online

En av nackdelarna är däremot att du måste ha lite framförhållning till de presenter du ska handla, eftersom det kan ta några dagar innan presenten dyker upp på ditt postkontor. En annan nackdel är så klart när du ska handla presenter som man gärna vill se och känna på först, som till exempelvis dyra smycken. Detta har presentbutikerna förstått, och erbjuder dig därför generösa öppet köp.

5 Mar 2012