Handla en Global kniv - en grym kökskniv!

globalknivarDet är allmänt känt att Global knivar har kopierats och förfalskats i stor omfattning. Dessa falska köksknivar har erbjudits både till proffesionella kockar och privatpersoner.

Om du är professionell kock är du troligen bekant med det typiska scenariot knackande på bakdörren i restaurangen eller att någon ber dig att avvara några minuter för att se vad som finns i bagageutrymmet på deras bil. Oavsett tillvägagångssätt är berättelsen densamma. Äkta Global knivar mfl till väldigt låga priser, direkt från tillverkaren eller ett konkurslager. Du måste dock vara snabb och köpa med en gång för att priset ska gälla. Högst troligt om du slår till på erbjudandet blir du ägare till en kinesisk piratkopia av en riktig kockkniv, ofta från Global.

Det första som händer är att loggan trillar av i disken och att kniven blir slö väldigt snabbt. Stålet är billigaste tänkbara och kniven är givetvis inte värd att köpa utan bara skräp som parasiterar på andras varumärken.

I ett annat exempel kan du ha besökt en mässa eller utställning och blivit kontaktad av någon som vill erbjuda ditt livs köksknivsaffär. Historien bygger inte sällan på en stor utställare som inte brytt sig om att packa ner sina Global knivar och lämnat kvar mängder för att säljas billigt till någon vid en snabb affär. Som vanligt måste du vara snabb annars går du miste om hela erbjudandet....

Naturligtvis är det falska knivar, ofta visuellt i de närmaste perfekta kopior. Dock tillverkade i helt annan stål kvalitet och med sämre exakthet.

Yoshikin, tillverkaren av Globals knivar, har funnit många exempel på förfalskade produkter ur deras sortiment av knivar på auktionssajter som exempelvis eBay. Säljarna hävdar att produkterna är äkta och lagliga om de blir konfronterade, med detta är alltså långt från sanningen. Knivarna kan ha ett lägre pris men är inte på något sätt mer prisvärda än orignalen från Global. Inte sällan erbjuds hela knivset från Global, ofta i en slags ihoprullad handduk med fack av hög kvalitet. Allt för att lura köparna att tro att även knivarna är av yttersta kvalitet.

Det bör noteras att Global är ett EU-registrerat varumärke, trots att förfalskade produkter ofta kopierar varumärkesbeteckningen. Ofta märks reproduktioner med "Global Chef" eller "Global Professional", allt för att knivarna ska passera som verkliga produkter.

Vad exakt är förfalskning? Varumärkesförfalskning är avsiktlig användning av ett falskt varumärke som är identiskt med eller i huvudsak omöjligt att skilja från ett registrerat varumärke. Det är stöld. Förfalskning och stulen varumärkesidentitet. Konsumenterna som är en av de drabbade parterna berövas bland annat komfort, pålitlighet och riskerar sin personliga säkerhet. Varumärkesförfalskning ses av många som ett brott utan offer och att ingen större skada sker för redan rika företag när deras produkter säljs som förfalskningar där andra tar pengarna. Denna uppfattning är högst felaktig!

Varför ska jag inte köpa förfalskade knivar från Global? Till sin natur hör att förfalskade varor är producerde på enklaste billigaste sätt. De omfattas inte av tester och förfaranden som ansedda tillverkare av köksknivar som Yoshikin utför på sina köksknivar. Knivbladet kan knäckas vid fel tillfälle och orsaka skador på dig eller omgivande personer.

Det finns även en enorm kostnad i hela världen för förlorade intäkter i form av skador på legitima företag och inverkan på sysselsättningen.

Många förfalskare kommer från främmande länder, såsom Sydkorea, Vietnam, eller Ryssland. De är ofta organiserade i ett nätverk av importörer och distributörer som använder sig av producenter i Kina, Sydostasien eller Latinamerika för att få sina knivar förfalskade från grovt underbetalda arbetare. Kriminella organisationer styr en stor del av handeln med förfalskningar.

Tredje part säljer till oss kunder Via "tredje parts försäljning" är det sätt som de förfalskade Global knivarna oftast hamnar hos slutkunderna. Detta sker oftast på nätet, där varor som säljs kan vara förfalskade eller äkta. Det gäller för dig som konsument att vara misstänksam och ha koll i alla lägen. Var inte snål och gå på priser som ligger långt under konkurrenternas. Och luras inte av ett seriöst yttre på webbshopparna med en massa snack om garantier.

Köp av välkända etablerade webbutiker, passa på vid kampanjer så gör du en bra affär när du vill ha en billig global kniv!

6 Jun 2012