Hamburg

Den tyska storstaden Hamburg ligger på bara 36 mils avstånd från Sverige. För att komma hit med bil kör man lämpligast via Helsingborg eller Malmö och sedan genom Danmark till Rödbyhavn. Därifrån tar man färjan till Puttgarden i Tyskland. Därefter återstår 15 mil på motorväg A1 förbi Lübeck.

I Hamburg är trafiken ganska hetsig och tät och det är bra att ha med sig en GPS för att enklare hitta rätt. Även om man har GPS:en kan det vara bra att studera en karta, t.ex. Google Maps i förväg så att man har lite mer koll på hur staden ser ut.

Hamburg är en stad full av shopping och sevärdheter. Det är också en viktig handelsstad och denna kombination av turister och affärsresenärer gör att utbudet av hotell i Hamburg är mycket stort. Bland de populärare sevärdheterna är Speicherstadt i hamnen och nöjesgatan Reeperbahn i stadsdelen St. Pauli. I centrum hittar man sevärdheter som det gamla rådhuser och sjön Alster där det arrangeras båtturer.

Hamburg lämpar sig som resmål för såväl barnfamiljer som partysugna äldre ungdomar. Vissa syndigare delar av Hamburg kanske bör undvikas av barnfamiljer, men det är lätt gjort om man i förhand läser på lite om staden.

6 Oct 2011