En bra hårklippare kan göra susen för självförtroendet

HårklippareAtt stå inför middagsbjudningen eller festen hemma hos vännerna och se sig själv i spegeln med fasa är ingen rolig upplevelse. Man kanske tycker att håret spretar åt alla håll och helst av allt skulle man kanske dra en mössa över huvudet och stanna hemma. Den lösningen fungerar dock sällan, och det gäller att istället göra något åt saken. Är man tjej med långt hår blir man kanske tvungen att försöka få tag på en akut klipptid hos en frisör i närheten, men är man kille med hyfsat kort hår kan man faktiskt göra något åt problemet om man har en bra hårklippare hemma.

Att klippa sig själv är inte alltid så lätt, även om man helt enkelt kan klippa bort det mesta av håret med en hårklippare med skärblad inställt på mycket kort längd. Bor man tillsammans med någon kan man dock be denna person att hjälpa till, och då kan man även försöka sig på lite längre hårlängder. Bor man inte tillsammans med någon har man kanske en kompis eller släkting som man kan ringa till för att få hjälp. Det brukar för det mesta gå att hitta någon som kan hjälpa till.

Även om en egen klippning kanske inte är något man vill behålla i längden, så kan det definitivt vara räddningen för middagsbjudningen. Man kan få bort det långa, överflödiga håret, fixa till det med hjälp av lite vax eller gel och sedan dyka upp på bjudningen eller festen med förnyat självförtroende, nöjd med frisyren, åtminstone för stunden.

För att det hela ska fungera måste man dock ha en hårklippare av ganska bra kvalitet, eftersom en sämre klippmaskin kan ge ett ojämnt resultat som inte gör någon nöjd. Det är dessutom lättare att klippa med en bra hårklippare, och man kan räkna med fler användbara funktioner om man väljer en maskin som kanske kostar lite mer än de billigaste klipparna.

Även barn kan med fördel klippas med hårklippare, då tålamodet sällan räcker till att sitta stilla genom ett besök hos frisören. För de små barnen är det ofta enklare om mamma, mormor, pappa, farmor eller någon annan närstående fixar till frisyren, och det går vanligtvis väldigt snabbt och enkelt. Man bör naturligtvis se till att välja ett blad och kam med rätt längd, så att klippupplevelsen inte blir besvärlig för den lilla. Detta är dock inga problem om man har en bra hårklippare från till exempel Kutts.se att tillgå.

16 Jul 2014