Du kan inte vinna – om du inte deltar!

VinnareVissa lägger pengar på att köpa dyra väskor medan andra är intresserade av bilar. Sen finns de även de som är intresserade av lite spänning i vardagen och kanske chansen att vinna något stort. Det är de som vill vinna pengar på att spela på exempelvis hästar eller betta på olika tävlingar. Vissa relaterar spel till slöseri med pengar och kan inte själva se något värde i att lägga varken energi eller pengar på något sådant. Men är det inte det värde vi mottar i form av känslan av spänning och tankekraft som gör att det faktiskt är värt att lägga pengar på spel – inom rimliga gränser.

Man vinner inte pengar – man vinner känslan av glädje

Du har kanske hört talas om att sannolikheten att vinna på en storvinst på en trisslott är lika svårt som att plocka exakt rätt trisslott från en hel fotbollsplan full med sådana lotter. Det är alltså inget vidare att satsa på om man vill bli rik. Ändå är det så många som spelar trots att de aldrig vinner något. Det gäller inte bara trisslotter utan även spel på hästar, fotboll, hockey och mycket mera. Många ser det som helt värdelöst och slöseri med pengar och kraft eftersom de inte vinner men borde man egentligen inte se det ur en helt annan synvinkel?

Ofta är det inte uppfyllelsen av drömmen som är det önskvärda utan bara möjligheten att kunna uppnå den. Strävan och längtan att vara nära och kunna påverka sina chanser med strategier får många människor att känna en lycka inom kroppen som ger ett välbehag. I slutändan är det inte möjligheten att vinna pengarna som gör att det faktiskt leverarar ett värde för oss att hålla på med olika typer av spel och tävlingar, utan den emotionella känsla som levereras i våra kroppar både före, under och efter vi har engagerat oss i spelandet på något sätt.

I slutändan är det trots allt så att om du inte deltar så kommer du aldrig vinna!

3 Sep 2012