Dåligt stål i falska Globalknivar!

Globals knivar är tillverkade i ett stål av oerhört hög kvalitet. Detta stål innehåller mycket kol vilket ger knivens egg särskilda egenskaper. Eggen kan slipas med låg lutning (15%) vilket gör den mycket tunn. Då stålet är väldigt hårt håller eggen utmärkt trots sin låga lutning men ger kniven en anmärkningsvärd skärpa. Alla som provat en av globals knivar vet att man får vara försiktig för om man skär sig blir det ordentligt!

Knivar med billigt stål De måste slipas med en större lutning vilket ger eggen stöd. Anledningen till detta är att stålet som är mjukare behöver en större massa för att inte bli slö för fort. Nackdelen är att en massiv egg aldrig blir lika vass som en rakbladstunn. Hemligheten ligger i skärpan och i hur den slipas, detta avgörs i sin tur av vad stålet som används har för egenskaper. Mer info om Globals sortiment och dess egenskaper som kökskniv.

Falska Global knivar Tyvärr finns det parasiter som kopierar andras egendom och säljer detta till kunder i sken av att det är den äkta varan. I Globals fall är de tacksamma att förfalska av olika skäl.

 • Knivarna är dyra som original.
 • Märket är välkänt och har hög status.
 • Visuellt är de lätta att kopiera.
 • För en amatör är det svårt att se skillnad och knivarna är därmed lätta att lura på folk.

Så avslöjar du en kopia på Global Det finns ett antal sätt att avslöja en oäkta och kopierad kniv från Global. För att du ska vara säker är det viktigt att du noga undersöker den äkta varan först. Känn på bladet, balansen och kvaliteten och tyngden i kniven. Till utseende är kniven lätt att kopiera men där upphör likheten. Det är stålet i orginalet som ger särskilda egenskaper, däri ligger även hemligheten hur du upptäcker en falsk Globalkniv.

9 Sätt att avslöja en falsk Globalkniv

 1. Stålets ljud. Knäpp på bladet. Cromova ger ifrån sig en särskild ljudkänsla som är högfrekventare än från stål som är mjukare med mindre kol.
 2. Kniven skärpa. En helt fabriksny kniv från Global är så vass att man nästan inte kan röra eggen utan att skära sig. Den skär i papper som om det vore smör och är bland det vassaste du upplevt. En fabriksny falsk Globalkniv är vass men inte i närheten av en äkta.
 3. Felaktiga namn på knivarna. "Global Chef" och "Global Professional" är två namn Global inte använder sig av på sina knivar men som är vanligt på kopior.
 4. Knivbladet. Knivens blad ska vara ca 2mm tjockt. Från tillverkningen ska även tunna ringbildningar i stålet kunna urskiljas i ett visst ljus.
 5. Undvik heltäckande knivset. Innehåller det knivset du erbjuds mer än 5 knivar bör du börja bli försiktig. Särskilt om de ligger inrullade i ett slags svart nylonskydd.
 6. Lyssna efter sand i handtaget. Håll knivens handtag mot ditt öra och skaka försiktigt fram och tillbaka. En äkta kniv innehåller lös sand som du hör rassla runt inne i knivens handtag. Kopior orkar inte kopiera detta.
 7. Balansera kniven. En Globalkniv är känd för sin fina balan och ska väga perfekt på ditt pekfinger när du lägger den rätt med skarven mellan blad och handtag över fingret.
 8. Håligheterna på knivens handtag. Hålen i greppet på handtaget som är så speciella för Global är svåra att förfalska. I originalet är den svarta färgen etsad och inte möjlig att skrapa bort. På kopior kan du enkel skrapa bort den svarta målarfärgen i hålen.
 9. Loggan och text på bladet. I likhet med hålen i handtaget är all text på knivens blad etsad och inte målad. Du ska inte kunna skada denna text med en hård tumnagel. Gör du det vet du att du håller en kopia i handen.

10 Jan 2013