Cykelresor i Europa

Man på cykelresaCykelresor i Europa är en härlig möjlighet till att uppleva fantastiska utsikter, god mat, andra kulturer och samtidigt slippa det som många semesterfirare drabbas av – ett par kilo extra semesterhull som man upptäcker efter hemresan. Åker man på en cykelresa kommer man förmodligen komma hem om inte något kilo lättare så i alla fall i minst lika bra fysisk form som innan man åkte iväg på semester.

Att arrangera en cykelresa själv är dock krångligt, främst på grund av logistiken. Dels är det inte alldeles helt enkelt att få ner sina cyklar till landet som man ämnar besöka. Dels är det inte så lätt att tänka ut bra och cykelbara rutter om man inte har god lokalkännedom. Sedan tillkommer ju problemet med bagage också – om man vill cykla runt en vecka till exempel kring Bodensjön eller i Zillertal så behöver man ju ha med sig en hel del kläder och annat, något som inte direkt får plats i en vanlig cykelväska. Därför är det absolut bästa och enklaste sättet för dig som vill uppleva en cykelresa att boka den genom en researrangör.

På så sätt får du det bästa från alla världar. Allt du behöver göra är att boka flyg ner till startpunkten samt boka din cykelresa. Du slipper ta med dig cyklar, utan kan hyra på plats. Du inkvarteras på hotell längs hela din rutt, din rutt som är förberedd av professionella guider som satt upp den på ett sätt som gör att du har gott om tid för egen utforskning samtidigt som du inte missar någon större sevärdhet på vägen. Du får tillgång till kartor, beskrivningar och du får ett nummer du alltid kan ringa till om du mot förmodan stöter på problem på vägen.

Företaget som anordnar cykelresan ser också till att ditt bagage transporteras från hotell till hotell, så du behöver inte snåla när du packar väskan. Så nästa gång du planerar en semester – varför inte ta en cykelresa i Europa? Det är såväl roligt som intressant och hälsosamt!

19 Mar 2014