Coola kökstillbehör och bakredskap för mästerkockar

KöksredskapIgår kollade jag på Sveriges Mästerkock på TV4. Det är fascinerande att se hur många duktiga amatörkockar med mer eller mindre allvarliga (och realistiska) drömmar de har – om att öppna restaurang eller bli kock på heltid. Uppenbarligen måste de tycka att det är jätteroligt att laga mat. Har också följt debatten i media om juryns sammansättning – som nu efter Per Mobergs avhopp – nu återigen består av enbart män – vilket upprört en del – med viss rätt. Det skulle nog skapa lite större dynamik i både juryn och bli lite mer nyanserat och kanske mer rättvist om det även fanns ett kvinnligt inslag i bedömningarna.

OM man nu är extra intresserad av matlagning och bakning – så finns det ju idag en mängd både fysiska butiker och framförallt fler och fler webbshoppar som säljer allehanda kökstillbehör och bakredskap som gör matlagningen både roligare och som bidrar till ett bra resultat. Nu menar jag inte att det är verktygen, redskapen eller prylarna som gör att man blir en bra ”kock” – man måste givetvis ha både kunskapen, lite erfarenhet, passionen och inspirationen men jag tror ändå att det kan öka inspirationen och intresset om man skaffar sig en del av de roliga, färggranna, coola och praktiska saker som trots allt ändå finns. Sedan gäller det bara att få plats med alla prylarna i köket….

Jag har också märkt att många av prylarna man kan köpa till köket är både exklusiva och dyra samt att det har smugit sig in både trender och status så design, färg och utseende har också blivit allt viktigare.

En webbshop som jag tycker har ett extra omsorgsfullt urval av olika kökstillbehör och baktillbehör är Köketcetera – som också har en liten fysisk butik i Göteborg.

Det här är t.ex. produkter som kunderna just nu efterfrågar säger Anneli & Carina som driver webbshoppen: Mandolin (en sån använde jag faktiskt själv nyligen men inte visste att det kallades för mandolin…)

Rivjärn

Kolstål

Utstickare

Digital termometer

Tvålpump

Matlåda

Marmor

Timer

Korkskruv

Skärbräda

Och tittar man då på DEN listan så verkar det ju inte vara direkt några exklusiva, coola prylar som mest efterfrågas utan vanliga ”bas-produkter” – lite förvånande för mig.

Själv har jag kikat mer på (och köpt) lite ”tyngre” prylar som tex Stekpannornas Rolls-Royce – Le Creuset Toughened stekpanna, en Crock Pot slow cooker med timer, en Dualit vattenkokare, en Dualit brödrost för 4 skivor som exempel – men det kanske beror på att vi redan har många av de lite ”mindre” prylarna (tror jag i varje fall) (nåja – jag har inte köpt alla dessa ännu – än så länge bara stekpannan och Crock Potten..) det kommer ju fler jular…

13 Jan 2014