Catering till festen

CateringNumera så är de flesta medvetna om att man kan köpa färdig mat till fester och andra evenemang. Med catering så behöver man inte tänka på hur man ska få tid att förbereda mat för sina gäster och man kan även räkna med att få sådant som kommer att gå hem hos alla. Duktiga cateringfirmor vet nämligen hur man förbereder mat som fungerar för allergiker såväl som för folk med speciella dieter. Allt man behöver göra är att välja en meny, eventuella tillbehör, ange hur många kuvert man behöver, datum och tidpunkt, för att sedan vänta på leveransen. Dessutom så kan cateringföretag så mycket mer än matlagning och de har ofta smarta tips för den perfekta lunchen eller festen.

Mat från catering

När man ska beställa mat från ett företag som man inte har någon erfarenhet av så kan man känna sig lagom nervös. Hur vet man att soppan kommer att komma fram varm och god eller att landgångarna inte är gjorda med bröd som redan börjat mögla. Det finns förstås catering som är medelmåttig och catering som håller högsta kvalitet. Priset är inte alltid en indikation om den nivå man får så det är viktigt att be om referenser. När du kontaktar cateringfirman så kan du helt enkelt be att få ett namn och telefonnummer till en annan kund som du kan rådgöra med. Då det handlar om regelbundna behov som luncher och mat för möten så kan man ju testa en gång innan man signar upp för regelbundna leveranser.

Hjälp med servering och städning

Om man ska ha en fest så kan man definitivt behöva hjälp med mer än maten. För att alla ska ha det trevligt så är det bra att be cateringen om att skicka med serveringspersonal som kan jobba med att hålla ordning på allting. Det här kan vara smart även då man bjuder på en buffet eftersom även ett buffetbord behöver städas med jämna mellanrum. Då maten tar slut så måste man genast byta ut med nya formar så att det aldrig känns trist för de som kommer sist i kön till maten. Städning är också viktigt och cateringpersonalen ska kunna se till att allt är snyggt och prydligt då festen är över.

Bättre för mycket än för lite

Hur mycket man ska beställa är alltid en bra fråga. Om man vet att det kommer 100 gäster så kan det vara riskabelt att beställa exakt 100 kuvert. Vad gör man om några bestämde sig för att ta med en partner? Samtidigt så kanske det är så att folk man har bjudit inte dyker upp men det här kan man ju inte räkna med. Det är alltid bättre att förbereda catering i Malmö för fler än vad man har bjudit. I varje fall då det handlar om en fest. Ett lunchmöte där man vet exakt hur många som kommer är förstås något annat och här kan man givetvis beställa exakt antal tallrikar och dryck. Om det blir mat över efter festen så är det också bra att ha fått lite engångsformar att skicka maten med gästerna så att man slipper slänga delikatesserna.

9 Nov 2013