Bordershop i Puttgarden

Bordershop i Puttgarden drivs av rederiet Scandlines. Det är en gränsbutik som främst säljer alkoholhaltiga drycker till törstiga svenskar och danskar. Scandlines har även Bordershop i Rostock och Sassnitz, men de är inte riktigt lika stora som det i Puttgarden. Bordershop i Puttgarden är den populäraste Bordershop-affären eftersom det går snabbast att åka dit och därifrån. Färjan mellan Rödbyhavn och Puttgarden tar ca: 45 minuter och bilresan i danmark strax över två timmar.

På Bordershop är dryckerna bra sorterade med öl på bottenplan, vin och likör på plan två och whisky och andra spritdrycker på plan tre. För en tid sedan gjordes det om lite på Bordershop, så att man nu går en speciell slinga genom butiken. Detta gör att man inte lika lätt kan gå tillbaka om man glömt plocka på sig något. Köper man öl måste man fylla i en exportdeklaration för att få panten avskriven. Tänk inte ens tanken att strunta i detta, då man betalar ungefär lika mycket i pant som för ölen i sig. Flaskor är det däremot ingen pant på, så dessa behöver man inte bry sig om.

Eftersom införselkvoterna är så stora nu för tiden brukar man inte behöva tänka så mycket på att inte ta in för mycket. Det är oftast bilens lastutrymme som sätter begränsningarna. Var också noga med att inte överstiga bilens totala lastvikt. Det är nämligen vanligt att tull och polis sätter dit glada spritresenärer för just detta, nu när de inte kan sätta dit så många för att ha handlar över kvoten.

5 Oct 2011