Behöver du låna pengar?

Ibland kan man hamna i den situationen där man måste ta ett lån. Då är det bra att se över dina alternativ. Hur mycket behöver du låna? Var ska du låna och har du en ekonomi som håller för att betala av ett lån? Om du bestämmer dig för att du kan ta ett lån, så erbjuder Bank Norwegian privatpersoner att låna pengar hos dem. Bank Norwegian har funnits i Sverige sedan 2013 och i Norge sedan 2007. De är en internetbank för privatpersoner och här kan du utöver att låna pengar, även ansöka om kreditkort eller öppna upp ett sparkonto.

Om du beslutar dig för att din ekonomi tål att ta ett lån hos Bank Norwegian, så är det tre krav du måste uppfylla. Du får inte ha betalningsanmärkningar, du måste vara över 18 år och du måste ha varit folkbokförd i Sverige under de senaste 36 månaderna. Bank Norwegian tar även en kreditupplysning för att se hur din ekonomiska historia ser ut och denna står även som grund för vad för ränta just du får på ditt lån.

Hur går man tillväga?

Om du bestämt dig för att låna och uppfyller de tre kraven samt känner att du har en bra kreditvärdighet, så är det bara att besöka Bank Norwegians hemsida. Fyll i summa du vill låna och övriga uppgifter samt om du vill söka med en medsökande.

Om du har små krediter och lån på andra ställen, så är det smart att passa på att lösa dem med hjälp av Bank Norwegian. Därför kan du fylla i vad det är för skulder du har, vart de finns och på hur mycket de är. Om du får ett lån godkänt, så betalas dessa av bank Norwegian innan resterande summa förs över på ditt bankkonto.

Efter du fyllt i dina uppgifter och övrig information, så identifierar du dig med bank-ID. Direkt kommer du få ett besked på skärmen. Om du väljer att acceptera, så kan du följa låneprocessen på något som heter ”mina sidor”. Om du behöver komplettera med något, så får du besked om det här, samt ett mail skickat till dig.

25 Sep 2015