Backup är ett måste

Har du säker backup till din dator, din mobiltelefon och din surfplatta? Är du säker på att du har uppdaterat backup-systemet och sparat dina viktigaste data? Gör du detta med tillräcklig regelbundenhet? Grattis i så fall, du tillhör en ganska liten, men trygg skara.

De flesta av oss använder inte backup i den utsträckning vi borde, och det är något vi förr eller senare får betala dyrt för - om inte ekonomiskt så genom förlust av foton eller andra emotionellt värdefulla data. Läs mer om backup och vikten av att välja rätt backup-system på backup.

Balans

När det gäller spamfilter så finns det såklart välgrundade farhågor hos många. Främst är man rädd för att ett spamfilter ska radera viktig inkommande e-post. Det är jättesvårt att skapa ett spamfilter som tar bort all oönskad post, men släpper igenom allt man faktiskt vill se. Det är helt klart bättre att ha ett spamfilter som då och då släpper igenom ett ovidkommande e-mail, än ett som tar bort även sådant man vill se. Detta ämne har Teknikbloggen i Dagens Nyheter behandlat.

Slipp spam!

Alla förtjänar ett grymt spamfilter, så att man slipper sitta och spendera timmar på att radera ovälkomna, möjligen hotfulla, spammail från sin inkorg. Vissa får mer spam än andra, det beror i regel på just vilket spamfilter man har och hur man har ställt in det. Dagens bästa spamfilter är väldigt avancerade och gallrar bort i stort sett all smuts, samtidigt som de med extrem känslighet släpper igenom sådant man faktiskt vill se.

Det är stor skillnad på olika backup-system och spamfilter. Se till så att du har både ett backup-system att lita på, och ett spamfilter som underlättar ditt sociala liv på nätet. Det blir mycket enklare, tryggare och roligare då!

27 Mar 2015