Att tänka på vid köp av hårfön

Frisör HelsingborgHårfönens utveckling har gått framåt med stormsteg sedan fransmannen Alexander F. Godefoy utvecklade den första hårfönen 1890 och sedan de första hårfönarna för hemmabruk började spridas under 1920-talet. Nuförtiden finns det väldigt många olika typer av fönar och det är inte alltid lätt att hitta just den hårfön som passar en bäst.

Den första frågan du bör besvara är – vad för typ av hårfön behöver jag? Om du till exempel är en kille som brukar gå väldigt kortklippt utan att spendera någon större tid på att frisera ditt hår räcker det förmodligen med en enkel hårfön utan några särskilda funktioner – trots allt vill du bara få ditt hår torrt så snabbt som möjligt, inget annat. Men om du är en person som kanske har en mer avancerad frisyr när det inte räcker med att bara få håret kort på maximalt kort tid behöver du också en mer avancerad hårfön.

En hårfön kan ju också användas för att ge håret mer volym och för enklare hårstyling. De flesta moderna hårfönar har olika inställningar, flera hastighetslägen och möjlighet att välja huruvida luften ska vara varmare eller svalare. Dessa inställningar är viktiga för dig som söker en hårfön som man även kan använda för att styla håret med.

Det finns också så kallade resehårfönar – denna typ av hårfön är ofta mindre och kompaktare, ofta med vissa hopvikbara/hopfällbara delar. Det finns till och med hårfönar som tar mindre plats än t.ex. en medelstor digitalkamera. Så om du reser mycket finns det ingen anledning att släpa med dig en stor och tung hårfön, det räcker gott med en lite mindre variant. Tack vare de teknologiska framstegen behöver en mindre hårfön inte vara sämre än en större, även om det självklart blir lite dyrare att köpa en kompakt hårfön med samma funktioner som en större motsvarighet.

Så när du ska köpa hårfön gäller det att först och främst se till dina egna behov och bestämma dig för vad för typ av hårfön du behöver och hur mycket du kommer använda den – först därefter är det värt att jämföra pris och olika modeller.

 

9 Mar 2012