Att hyra bil i Sverige

När man beger sig på resa inom Sverige är ofta den bästa lösningen att hyra bil på sin destination. Landet är tillräckligt stort avståndsmässigt för att det ska löna sig att flyga till sitt mål för att där hyra en bil, istället för att bila hela vägen. Om du till exempel ska resa från Stockholm till Skåne på tjänsteresa, där du ska besöka samarbetspartners i Lund, Malmö och Landskrona, så kommer det klart smidigaste sättet att resa runt på plats i Skåne vara i hyrd bil.

Men att ta sig ner till Skåne med bil tar lång tid - cirka fem och en halv till sex timmar. Nästan ett halvt dygn tur och retur. Mycket tid som går förlorad alltså, och dessutom en extra hotellnatt som går åt. Med flyg och hyrbil blir allt mycket enklare - du tar morgonflyget ner, hämtar bilen på flygplatsen, utför din ärenden och flyger hem sen eftermiddag. Alternativt kan du också välja att ta bilen tillbaka till Stockholm om du så önskar, de flesta stora bilfirmorna låter dig lämna tillbaka bilen på annan plats än du hämtar den. Behöver du friksa upp din körkortsteori gör du det här och passa också på att lär dig alla sveriges vägmärken här.

Hitta den billigaste hyrbilen

Det finns en rad olika firmor som erbjuder biluthyrning, dock är det svårt att få en bra översikt över de priser som erbjuds. Därför rekommenderar vi att man använder sig av en prisjämförelsesida, där man helt enkelt anger önskade datum, hämt- och lämnplats och sedan får man en lista på de bästa priserna som olika uthyrare erbjuder.

För dig som ska hyra bil rekommenderar vi verkligen HyrbilGuiden, en av de ledande sidorna för dig som ska hyra bil. På ett par musklick får du fram det bästa priset för att hyra bil, oavsett om det är i Sverige eller utomlands. Du slipper ringa runt, du slipper manuellt kolla, utan sajten sköter hela jobbet själv. Bokningen sker snabbt och smidigt online och du kan välja att betala ett delbelopp som deposition, eller att betala hela summan på en gång.

Självklart kan du också kolla runt manuellt, men det är krångligare och kräver mer tid än att bara knappa in dina uppgifter och klicka på en knapp. Så nästa gång du ska hyra bil i Sverige, eller utomlands för den delen, testa HyrbilGuiden - du kommer inte att ångra dig!

28 Nov 2014