Är det behagligt att bo i stenhus?

Om du någonsin övernattat i ett historiskt stenhus så kanske du ryggar för tanken att själv bygga och bo i ett stenhus. Stenhus med några hundra år på nacken står fortfarande kvar men de är inte särskilt bekväma. Dagens stenhus är mycket behagliga att bo i eftersom de byggs med teknik som tar till vara på alla fördelar med materialen sten och betong. Har man väl börjat bo i stenhus så kan det vara svårt att någonsin byta till någon annan typ av hus.

Det bästa för allergiker

Allergiker mår mycket bra av att bo i stenhus av den enkla anledningen att stenhus byggs med material som inte utsätts för mögel och röta. Det finns de som säger att man ser en stor skillnad som allergiker mellan sten och trähus, och det här kan vara tänkvärt för den som lider av allvarliga allergibesvär.

Skön akustik och perfekt temperatur

En annan anledning till att det är så behagligt att bo i stenhus är att akustiken ger en skön inomhusmiljö. Dels så slipper man buller utifrån och dels så hör man inte onödigt ljud mellan olika rum. Med stenhus så kan man verkligen inte snacka om väggar som papp! Sten och betong ger också en reglering av temperaturen som gör huset svalt och skönt under sommaren och varmt och ombonat under vintern. Det är alltså behagligt att bo i stenhus året om.

29 Sep 2011