Allt du behöver veta om canvastavlor

Det finns mode som kommer och går men också en del som består. Canvas är fortfarande en relativt ny modernitet men den är garanterat här för att stanna. En av flera synonymer är bland annat målarduk, förr i tiden brukade kända konstnärer använda sig av canvas för att skapa unika konstverk. Inte nog med det, att även tidigare amerikanska presidenten George W Bush (Källa: Aftonbladet.se) skapar och målar sina egna tavlor betonar till att trenden är här för att stanna. De blanka fotona i fotoalbumet hemma får sitta kvar men på väggen hamnar de troligtvis inte utan istället kommer mattheten och de fantastiska canvastavlorna med ditt egenvalda motiv att pryda allt från väggar till byråer och vara den nya gåvan du har med dig när det vankas kalas.

Vad är en Canvastavla?

Trots att Canvas har tagit världen med storm så är det inte en självklarhet att veta innebörden av detta ord. Kanske har du trots allt hört ordet men inte tagit reda på så mycket mer information om det. Canvas är en duk som även kallas konstnärsduk. Canvasduken består oftast av linne eller bomull och ibland kan det vara en blandning av dessa två material. Duken sträcks över en träram och ytan behandlas sedan för att bli slät och ge målningen ett bra fäste. Sedan trycks ditt valda motiv på duken innan tavlan levereras till dig.

Funderar du på varför priset ibland skiljer sig från sida till sida? Det kan bero på kvalitén på duken. Ju tunnare duk man har desto billigare är det att köpa in, därför kan du kolla upp materialet och tjocklek på duken om du vill var säker på att få bra kvalité. Är du osäker på om bilden är i rätt storlek för att bli bra på din canvastavla? Tror du att risken finns att ansiktet hamnar på baksidan? Mejla då företaget du tänker beställa hos och fråga om de har något bra råd för att undvika denna händelse och ibland kan du även få hjälp i redigeringen, då visas det var bilden kommer vikas. Det här är en viktig detalj för att sluta upp som en nöjd kund, alla kan göra misstag och det irriterar. Får man veta hur man ska gå tillväga från början så underlättar det för både kund och företag.

Priserna på canvastavlor skiljer sig från sida till sida men när du köper en canvastavla kan du räkna med att betala ett par hundralappar och sedan stiger priserna beroende på hur stor tavla du önskar att ha och även då beroende på kvalité på duken. En bra fördel med att framkalla sina foton på canvastavlor är bland annat att du kan göra det enkelt och smidigt på nätet.

Varför ska man välja Canvas?

Är du ute efter den där känslan som bara ett riktigt fantastiskt fotografi kan erbjuda? Varför inte fördjupa känslan genom att använda canvas och få fotot ännu mer levande än det var tidigare. En canvastavla blir mer matt men framhäver samtidigt färgerna på ett helt annat sätt än vad ett blankt fotografi gör. En fördel är ju såklart att du kan använda din tavla direkt, antingen väljer du att få den med en ram och i annat fall så fungerar det att ha den stående som den är. En sak du helst inte ska glömma är dock att se till att beställa montering, alternativt vara en väldigt händig person. Väljer du att få din canvastavla omonterad så får du själv spänna upp duken på en träram och se till att fästa duken. En händig person klarar troligtvis av det och annars är det värt att lägga ett par kronor extra för att få detta arbete gjort. Då får hem en grymt snygg tavla som går att använda så fort du tagit bort plasten som skyddar din vackra skapelse.

 

18 Jul 2014