Affiliateprogram – hur mycket kan man tjäna?

AffiliateNuförtiden går många med i affiliateprogram av olika slag för att tjäna pengar på att bli affiliate, och det finns en mängd olika affiliateprogram att välja mellan beroende på vad som passar en bäst. Men hur mycket kan man egentligen tjäna på att bli affiliate och gå med i ett affiliateprogram?

Det är svårt att ge ett generellt svar då det beror på en mängd olika faktorer. Man kan ju och för sig säga att sky’s the limit, då det finns affiliates som tjänat flera miljoner dollar genom olika affiliateprogram, kanske till och med ännu mer. Dock är detta självklart väldigt ovanligt, och det är resultatet av många års arbete med framgångsrik marknadsföring.

Det finns så kallade superaffiliates, för att nå denna status ska man dra in över 10 000 dollar per månad. Hisnande summor, eller hur? Självklart är det bara en liten del av alla affiliates som drar in så pass mycket pengar, och som jag redan skrivit kräver det ofta flera års hårt arbete för att komma upp i dessa summor. Och om man väl tjänar så mycket har det garanterat blivit till ett heltidsjobb – när du kommer upp i stora belopp via affiliateprogram innebär det att du ständigt måste ha koll på dina hemsidor, inkomstkällor och kampanjer. A hard way to earn an easy living skulle man kunna  säga, även om du själv bestämmer arbetstiderna, hur mycket du jobbar och känner förmodligen mycket mindre stress än i andra yrken med likvärdig lön.

Hur som helst, de allra flesta affiliates tjänar inte i närheten av sådana summor som låter dem jobba med det heltid. Däremot är det ett riktigt bra sätt att tjäna extrapengar på, särskilt om du redan har en hemsida eller en blogg med lite besökare – allt du behöver göra är ett hitta ett bra affiliateprogram vars produkter passar din nisch och sedan är det bara att köra igång! För de allra flesta kommer detta inte innebära några stora pengar, men du kan ofta tjäna allt från ett par hundralappar till några tusen i månaden, och i slutändan kan det bli en fin slant. 1000 x 12 = 12000, 12000 = Australienresa.

Du behöver alltså inte lägga ner särskilt mycket jobb för att få en fin extrainkomst med affiliateprogram. Ett bra affiliateprogram med lättsålda produkter är Scandic Partners – de har även Sveriges högsta provision (i alla fall vad jag vet), 20-25%, så du kan gärna testa Scandic Partners affiliateprogram och komma igång med att tjäna pengar direkt!

25 Jan 2012