5 sätt att spara pengar på din resa

Att bege sig iväg till sol och semester är något som många längtar efter men det är också något som kostar mycket pengar. För att kunna göra en resa som man önskar kan det vara bra att ha några saker i åtanke så att man kan spara pengar som sedan kan användas till roligare saker.

Flygresor

Använd en av alla sökmotorer som finns för att hitta resor. Du kan med fördel använda flera olika och se om du får olika pris på samma resa. Ibland kan det vara en idé att jämföra flygbolagens egna priser med de priserna som finns på den sökmotor du använder.

Mellanlandning

Även om det är enormt tråkigt att mellanlanda så är det ett sätt som kan göra att du sparar väldigt mycket pengar. Visst tar det några extra timmar att mellanlanda och man kan behöva vänta en stund men det kan det vara värt om du sparar flera tusen kronor.

Boende

Det finns väldigt många olika typer av boende och det kan vara värt att kolla upp de flesta. Med alltifrån lyxhotell till vandrarhem men även lägenheter som går att hyra. Du kan spara väldigt mycket pengar på att hyra en lägenhet och laga egen mat istället för att boka hotell och äta ute varje dag.

Sista minuten

Jämför hur sista minuten priserna ser ut från olika aktörer. Ibland kommer det upp riktigt bra erbjudanden men generellt såg hittar du inga sista minuten resor som sticker ut från originalpriserna. En nackdel med sista minuten är att boendet kan vara desto sämre än om man bokar direkt eftersom du kan få en ospecificerad resa.

Planera dina måltider

Det som brukar ta en stor del av budgeten förutom själva resan och hotellet är maten. Om du planerar hur ni ska äta och gör upp en budget över vad ni har att röra er med innan ni reser så är det betydligt enklare att hålla sig till denna.

24 Jan 2013