Affiliateprogram – hur mycket kan man tjäna?

AffiliateNuförtiden går många med i affiliateprogram av olika slag för att tjäna pengar på att bli affiliate, och det finns en mängd olika affiliateprogram att välja mellan beroende på vad som passar en bäst. Men hur mycket kan man egentligen tjäna på att bli affiliate och gå med i ett affiliateprogram?

Det är svårt att ge ett generellt svar då det beror på en mängd olika faktorer. Man kan ju och för sig säga att sky’s the limit, då det finns affiliates som tjänat flera miljoner dollar genom olika affiliateprogram, kanske till och med ännu mer. Dock är detta självklart väldigt ovanligt, och det är resultatet av många års arbete med framgångsrik marknadsföring.

Det finns så kallade superaffiliates, för att nå denna status ska man dra in över 10 000 dollar per månad. Hisnande summor, eller hur? Självklart är det bara en liten del av alla affiliates som drar in så pass mycket pengar, och som jag redan skrivit kräver det ofta flera års hårt arbete för att komma upp i dessa summor. Och om man väl tjänar så mycket har det garanterat blivit till ett heltidsjobb – när du kommer upp i stora belopp via affiliateprogram innebär det att du ständigt måste ha koll på dina hemsidor, inkomstkällor och kampanjer. A hard way to earn an easy living skulle man kunna  säga, även om du själv bestämmer arbetstiderna, hur mycket du jobbar och känner förmodligen mycket mindre stress än i andra yrken med likvärdig lön.

Hur som helst, de allra flesta affiliates tjänar inte i närheten av sådana summor som låter dem jobba med det heltid. Däremot är det ett riktigt bra sätt att tjäna extrapengar på, särskilt om du redan har en hemsida eller en blogg med lite besökare – allt du behöver göra är ett hitta ett bra affiliateprogram vars produkter passar din nisch och sedan är det bara att köra igång! För de allra flesta kommer detta inte innebära några stora pengar, men du kan ofta tjäna allt från ett par hundralappar till några tusen i månaden, och i slutändan kan det bli en fin slant. 1000 x 12 = 12000, 12000 = Australienresa.

Du behöver alltså inte lägga ner särskilt mycket jobb för att få en fin extrainkomst med affiliateprogram. Ett bra affiliateprogram med lättsålda produkter är Scandic Partners – de har även Sveriges högsta provision (i alla fall vad jag vet), 20-25%, så du kan gärna testa Scandic Partners affiliateprogram och komma igång med att tjäna pengar direkt!

This entry was posted in Datorer & Internet, Ekonomi and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Affiliateprogram – hur mycket kan man tjäna?

  1. Per says:

    Det är ju dock lite missriktat att jämföra affiliateintäkter med lön. Innan man har pengarna i handen skall ju även bolagsskatt och sociala avgifter betalas (jag förutsätter att man driver det via bolag om man åtminstone drar inte lite större summor månaden), samt så måste relativt mycket pengar även återinvesteras om man driver sin verksamhet på en seriösare nivå. Tillskillnad mot en anställning har man ju aldrig den tryggheten då man trots allt är egen företagare, och det finns ingen garanti för att ens intäkter varar för evigt, då trender mm kontinurligt hela tiden förändras. Därav måste man hela tiden förnya sin sajter 0ch utveckla nya sajter. Jag lever personligen på det, och det är väll ingen direkt skillnad mot i andra branscher för att få det att gå ihop, dvs. generellt 60+ timmar arbetsveckor alltså.

    Dock finns det ju inget som hindrar än vad gäller skatten (om man har möjlighet) att sätta upp sitt bolag och jobba från tex. Cypern eller Malta, som många svenskar i branschen gör.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>